Redken Diamond Oil

Redken Diamond Oil är en kosmetisk hårolja som finns i två varianter: en för normalt till ömtåligt hår som säljs i en guldfärgad flaska, och en för okontrollerbart hår som säljs i en svart flaska. Diamond Oil tillverkas av amerikanska Redken och består av ett koncentrerade oljor med egenskaper som gör håret glansigt.

Sammansättning och funktion:

Redken är en professionell tillverkare som framtagit Diamond Oil med hjälp av modern teknik. Produkten erbjuder en komplex omvårdnad genom att upprätthålla syrebalansen och vårda hårets struktur med hjälp av protein och återfuktade ingredienser. Detta är i princip vad håret består av. Redkens Diamond Oil innehåller dessutom ett så kallat “glanskomplex” som består av tre naturliga oljor (aprikoskärnolja, linfröolja och korianderolja) med polymer. Båda varianterna av oljan är fria från silikon.

Aprikoskärnolja – återfuktar, mjukgör och gör håret glansigare tack vare omega 9.
Linsfröolja – förhindrar håravfall, påskyndar hårets tillväxt, samt vårdar och stärker håret med hjälp av vitamin E och omega 3.
Korianderolja – stärker, bygger upp och påskyndar hårets tillväxt med hjälp av mineraler (t.ex. kalium, kalcium, mangan, järn och magnesium), folsyra, betakaroten och vitaminer (t.ex. C, A, K, PP och B2).

Sammansättning:

KONSISTENS – håroljor från Redken har en typisk oljig konsistens som kan tynga ner vissa sorters hår. En lämplig mängd kosmetika behöver appliceras för att håret ska kunna absorbera oljan utan att det blir fett och utan att du behöver skölja ur produkten.

DOFT – Diamond Oils från Redken har en behaglig, mellanstark doft. Den sitter kvar i håret även efter att produkten har sköljts ur.

EFFEKTIVITET – Produkten säljs i eleganta flaskor med pipetter. Det gör att effektiviteten ökar även om du använder produkten ofta.

Användning:

Redkens Diamond Oil kan användas på flera olika sätt eftersom du kan fylla på när du vill, utan begränsningar. Faktum är att tillverkaren tar upp hela fem olika appliceringsmetoder:

  • i torrt hår, några minuter innan schamponering,
  • i torrt eller fuktigt hår innan du går och lägger dig (behandling över natten),
  • i fuktigt hår eller hår som torkats med hårtork (efter schamponering),
  • direkt i hårbotten,
  • som komplement till en hårmask eller balsam.

Sammanfattning:

FÖRDELAR:

  • återfuktar håret och gör det mjukt och glansigt,
  • stärker håret och skyddar det från skador,
  • innehåller inte silikon,
  • säljs i en elegant flaska.

NACKDELAR:

  • kan tynga ner vissa sorters hår.

Redken Diamond Oil
8.5 Totala Poäng

Sammansättning
7.8
Konsistens
8.3
Doft
9.1
Effektivitet
8.8
Women's rating: 4.1 / 5 (1 votes)