Castor Oil Hollywood Beauty

Castor Oil är en vårdande produkt för hår och hårbotten, som lanserats på den amerikanska marknaden av Hollywood Beauty Beverly Hills.

Produkten fokuserar främst på omedelbart främjande av hårets tillväxt, samt att lindra irritation, återfukta och föryngra.

Sammansättning och funktion:

Hollywood Castor Oil är rik på naturliga vegetabiliska oljor, till exempel ricinolja, sötmandelolja, jojobaolja, safflorolja och naturligt kakaosmör. Produkten är dessutom berikad med ”ungdomens vitamin” – vitamin E, som motverkar hårets åldrande. En annan viktig ingrediens är lanolin (ett naturligt vax som skyddar fårs hud och ull), som stärker hårbottens lipidlager.

Ricinolja – stärker håret och gör det tjockare, vårdar hårbotten, och stimulerar hårets rötter vilket främjar dess tillväxt.
Mandelolja – främjar blodcirkulationen i hårbotten, stärker hårets rötter, skyddar mot skadliga yttre faktorer, och vårdar med hjälp av vitamin A och E.
Jojobaolja – vårdar hårbotten, återfuktar, skyddar, föryngrar och lindrar irritation i hårbotten. Detta möjliggörs med hjälp av vitamin A, E och F, omättade fettsyror, och fiber.
Safflorolja – återfuktar på djupet och gör håret lätthanterligt med hjälp av fleromättat omega 6.
Kakaosmör – återfuktar, vårdar, och mjukgör både hår och hårbotten. Dessutom har kakaosmör antioxiderande egenskaper.

Den största kontroversen handlar om minkfett. Tillverkaren försäkrar att ämnet hämtas från levande djur, vilket innebär att djuren inte dödas i syfte att producera den kosmetiska produkten. Faktum är att minkfett anges bland de sista ingredienserna på innehållsförteckningen, så andelen minkfett i Hollywood Castor Oil är liten. Generellt sett har minkfett återfuktande och mjukgörande egenskaper.

Sammansättning:

KONSISTENS – Hollywood Castor Oil, har, till skillnad från andra oljeprodukter, en mycket tjock konsistens som gör det svårt att applicera produkten jämnt. Konsistensen påminner om vaselin. Först när produkten har värmts upp blir den möjlig att applicera. Hollywood Castor Oil absorberas snabbt, men kan orsaka stora skador om den inte appliceras på rätt sätt.

DOFT – Castor Oil från Hollywood Beauty har en fräsch, utsökt och krämig doft som gör användningen till en behaglig upplevelse.

EFFEKTIVITET – På grund av appliceringen är den amerikanska produkten Castor Oil en mycket effektiv produkt. Den ska endast appliceras i hårbotten. En liten mängd räcker för att förse hårets rötter med de nödvändiga ingredienserna.

Användning:

Den amerikanska produkten Castor Oil ska endast appliceras i hårbotten. Den måste masseras in i hårbotten, som kan vara både torr och fuktig. Produkten ska inte appliceras i håret. Du kan låta den sitta kvar över natten, eller applicera den några minuter innan schamponering. Det är mycket viktigt att du noga sköljer ur produkten när du är klar.

Sammanfattning:

FÖRDELAR:

  • längre hår, upp till 5 cm på en månad,
  • gör håret starkare, tjockare och längre,
  • naturliga, vegetabiliska oljor,
  • mycket effektiv produkt.

NACKDELAR:

  • animaliska oljor,
  • endast för hårbotten,
  • kan torka ut om den appliceras i håret,
  • krånglig applicering och ursköljning.

 

Castor Oil Hollywood Beauty
5.3 Totala Poäng

Sammansättning
6
Konsistens
4.6
Doft
5.1
Effektivitet
5.5
Women's rating: 2.77 / 5 (3 votes)