Kérastase Elixir Ultime Oléo-Complexe

Kerastase Elixir Ultime är en hårolja som kännetecknas av sin universella applicering. Den komplexa teknologin kombinerar egenskaperna hos fyra naturliga oljor som skyddar håret och gör det mjukare och glansigare. Kerastase finns i två versioner: gult som passar varje hårtyp och grönt som passar svagt hår.

Sammansättning och funktion:

Båda oljorna från Kerastase förlitar sig på teknologin Oleo-Complexe, som är en kombination av naturliga oljor (majsolja, arganolja, pracaxiolja och kameliaolja) med egenskaper som har positiva effekter på håret. Produkterna har berikats med silikon (cyclopentasiloxane) som återfuktar och mjukgör håret. Dessutom innehåller den gröna versionen av Kerastase, Elixir Ultime Grand Cru, en femte olja: olja från trädet Moringa, som även kallas för en mirakelolja.

Majsolja – vårdar håret med fettsyror, vitaminer (C, E och K), samt andra vårdande ämnen som stärker hårets rötter.
Arganolja – tack vare kolhydrater, mineraler och vitaminer kan denna olja skydda håret mot skador och uttorkning. Dessa ämnen stimulerar de processer som får håret att växa.
Pracaxiolja – innehåller återfuktande träsyra och dokosansyra som skyddar hårets fibrer och stärker hårets motståndskraft.
Kameliaolja (även känt som teträolja) – som gör håret glansigt och mjukt, och underlättar vårdande behandlingar. Dessutom skyddar oljan håret mot UV-strålning, vilket motverkar uttorkning.
Olja från moringa (endast i versionen Grand Cru) – som återfuktar, mjukgör och återställer vitaliteten hos mycket skadat hår.

Sammansättning:

KONSISTENS – Kerastases produkter är oljeserum med en ovanlig konsistens och genomskinlig formula. De droppar inte från håret och de kan användas i kombination med hårmasker eller balsam. Den gula versionen av Elixir Ultime kan tynga ner håret, medan den gröna versionen inte gör det (då den har en lättare konsistens).

DOFT – Det gula serumet har en lite tryckande men ändå behaglig doft (vissa beskriver den som behaglig). Det gröna serumet luktar blomlikt och delikat. Båda dofterna dröjer kvar länge.

EFFEKTIVITET – Kerastases oljor behåller sina egenskaper i upp till arton månader efter att förpackningen öppnas. Serumen kan definitivt anses vara effektiva eftersom en liten mängd kosmetika krävs för en applicering. Det gör att det kan vara svårt att använda hela förpackningen innan utgångsdatumet. Det blir ännu svårare om man bara använder produkten för att vårda topparna.

Användning:

Kerastase Elixir Ultime kan appliceras på många sätt. Tillverkaren rekommenderar tre sätt, som alla ger olika effekter.

 • Metod 1 – För att underlätta kamning och styling ska serumet appliceras i lätt fuktigt hår (hår som torkats med en handduk).
 • Metod 2 – För att ge fixat hår mer glans räcker en liten mängd olja, som även kan ge rakt hår fler lockar eller vågor.
 • Metod 3 – För vardaglig omvårdnad, skydd, vård och mjukhet ska en till två doser serum gnuggas in i hårbotten och håret, före eller efter schamponering.

Sammanfattning:

FÖRDELAR:

 • komplexa naturliga oljor,
 • behaglig och långvarig doft,
 • återfuktar, vårdar och stärker håret,
 • för normalt till skadat hår,
 • kan appliceras på flera sätt,
 • smidig och elegantförpackning.

NACKDELAR:

 • för kort hållbarhet i relation till effektiviteten,
 • kan tynga ner håret,
 • innehåller silikon.

 

Kérastase Elixir Ultime Oléo-Complexe
9.2 Totala Poäng

Sammansättning
9.6
Konsistens
8.7
Doft
8.9
Effektivitet
9.6
Women's rating: 4.4 / 5 (3 votes)